Grote Markt Vilvoorde ligt weer open, Chinese stenen waren 7 maanden onderweg

De Grote Markt van Vilvoorde ligt deze week open om een deel van de stenen te vervangen. Vorig jaar werd de markt al heraangelegd maar toen bleek dat de verkeerde stenen waren geleverd. Nu 7 maanden later zijn de juiste stenen uit China aangekomen.

De Grote Markt van Vilvoorde ligt na 7 maanden opnieuw open. Na 2,5 jaar werken aan de Grote Markt bleek dat de verkeerde stenen waren geleverd. Om de officiële opening te kunnen laten doorgaan, hebben ze toen voorlopige stenen gebruikt. 

Zeven maanden na datum zijn de juiste stenen aangekomen. Er wordt dus opnieuw aan de Grote Markt gewerkt. "Het heeft even geduurd, de stenen moesten met de boot uit China komen, maar de vervangingswerken zijn zeker de moeite. We wilden echt de juiste stenen, al kan je het verschil amper zien, er is een verschil in kleur en tint en vooral de kwaliteit is veel beter", zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes. 

Na jaren van wegenwerken, is het hele centrum van Vilvoorde nu vernieuwd met een ondergrondse parking en een volledig vernieuwde Grote Markt.
 

Meest gelezen