"Politiek is geen zwaar beroep" en wel of niet rekeningrijden: de campagnedag voor u samengevat

In Nederland lijkt de PvdA van Frans Timmermans te scoren in de Europese verkiezingen. Een mail van Anneleen Van Bossuyt (N-VA) waarin ze zegt dat de volgende regering zal inzetten op rekeningrijden, wordt rechtgezet door partijgenoot Ben Weyts. En zijn politici al bezig met hun eigen pensioen? We selecteren de opvallendste fragmenten van de afgelopen campagnedag.

PvdA van Timmermans lijkt te scoren in Nederland

Videospeler inladen...

In Nederland heeft de openbare omroep NOS een eerste, erg voorlopige exitpoll vrijgegeven na de Europese verkiezingen. Daarin ligt de PvdA, de partij van kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, aan de leiding met 5 zetels. Grote uitdager Forum voor Democratie van Thierry Baudet moet het met 3 zetels stellen. Het feit dat men in Nederland kan stemmen in de tram vinden analisten Zinzen en Van Cauwelaert mogelijk discriminerend.

"E-mail Van Bossuyt over rekeningrijden klopt niet"

Videospeler inladen...

In "Terzake" corrigeerde minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) partijgenote Anneleen Van Bossuyt. In een mail die vandaag verscheen zei ze dat "de volgende regering prioritair werk zal maken van rekeningrijden". Volgens Weyts is het rekeningrijden van de agenda verwijderd. Hij debatteerde met Björn Rzoska (Groen) over mobiliteit. Ze zijn het eens dat de dienstverlening van De Lijn niet goed is. Beiden slaan een toekomstige samenwerking niet af.

Calvo teleurgesteld in de liberalen

Videospeler inladen...

Groen-lijsttrekker Kristof Calvo stak in "KIES19" op Radio 1 de zin om samen te werken met Open VLD niet onder stoelen of banken. "We zouden samen mooie dingen kunnen doen." Tegelijk betreurt hij de campagnekoers van de liberalen: "Open VLD heeft deze campagne ongelooflijk veel moeite gedaan om zo hard mogelijk op de N-VA te lijken."

Politici zijn nog niet bezig met eigen pensioen

Videospeler inladen...

Op de site My Pension kan iedereen opzoeken tot welke leeftijd hij/zij zal moeten werken. Maar zijn politici ook bezig met hun eigen pensioen? Phara de Aguirre legde de vraag voor aan Servais Verherstraeten (CD&V) en Alexander De Croo (Open VLD). "Ik heb geen zwaar beroep, dus ik kan nog even voort", antwoordde Verherstraeten. Daarnaast zagen we in de laatste uitzending van "Iedereen kiest" een zeer charmante Herman Brusselmans.

Meest gelezen