BELGA/WAEM

Grote politieactie leidt tot ontmanteling internationale bende die op grote schaal stookoliefraude pleegt

De politie heeft een internationale criminele bende opgerold die stookolie ontkleurt. Dat zegt het parket van Limburg. Over het hele land werden er 23 huiszoekingen uitgevoerd. In totaal werden er 14 verdachten gearresteerd. De bende ontkleurde de rode stookolie om die vervolgens door te verkopen als diesel. De fraude wordt geschat op tientallen miljoenen euro's per jaar. 

Gisteren en vandaag is de politie op verschillende plaatsen in ons land binnengevallen bij een bende die op grote schaal stookoliefraude pleegt. De bende ontkleurde de rode stookolie en verkocht die dan door als diesel. Het verschil tussen die twee aan de pomp leverde de bende tientallen miljoenen euro's per jaar op. 

In totaal werden er 23 huiszoekingen uitgevoerd, 14 verdachten werden opgepakt. Zij zullen morgen voor de onderzoeksrechter komen. De politie nam vrachtwagens, auto's en bezwarende documenten in beslag en er werden ook een aantal benzinestations verzegeld. In Gosselies, bij Charleroi, en in Balen werden er ook twee ontkleuringsinstallaties gevonden. Die worden nu verder onderzocht. 

De bende zou niet aan haar proefstuk toe zijn. In 2014 en 2017 werd ze al eens voor dezelfde feiten veroordeeld. Een van de kopstukken is sindsdien op de vlucht voor het gerecht en houdt zich vermoedelijk schuil in Turkije. 

Meest gelezen