Vassiliy Vishnevskiy

Vogel in brievenbus gedood door lading verkiezingsfolders, "Dat doe je toch niet!"

Steeds vaker krijgen we verkiezingsfolders digitaal, via mail of sociale media. Maar er belanden ook nog altijd heel wat folders en affiches in de brievenbus. In Zandhoven is dat dramatisch afgelopen... voor een meesje.

Oproep van eigenares van de brievenbus

"Welke CD&V'er heeft zijn post in onze half dichtgeplakte brievenbus gedropt? Gevolg: mezenmoedertje dood!", schreef Sonia Van Den Eynde uit Zandhoven op Facebook. Ze is heel boos. "Dat beestje was een nestje aan het bouwen in onze brievenbus", begint Sonia. "Twee dagen voordien was net hetzelfde gebeurd, toen waren er een heleboel reclamefolders op het meesje gevallen. Het heeft zich toen los kunnen maken door de folders en de plastic omhulsels stuk te bijten. Mijn man heeft het vogeltje bevrijd en opnieuw in de brievenbus gestopt, zodat het zijn nestje weer zou kunnen maken." 

"Toen het nestje klaar was, heeft mijn man de gleuf van de brievenbus half afgedekt. Onder de brievenbus hing hij een plastic doos met een grote gleuf erin, zodat duidelijk was dat de post dáár in moest. En dat ging goed. Tot eergisteren. Ons mezenmoedertje lag dood in de brievenbus. Onder de verkiezingsfolders. Hoe is dat nu mogelijk, dat doe je toch niet!"

Meest gelezen