Podcast: Marianne Thyssen over Europa in "KIES19"

Eurocommissaris Marianne Thyssen was de centrale gast in deze "KIES19", het verkiezingsprogramma van Radio 1 en VRT NWS. Van 13 tot 24 mei ontvangt Ruth Joos elke weekavond een politiek kopstuk en enkele opiniemakers in het Vlaams Parlement. Dat gesprek bieden we ook als podcast aan. 

Beluister hier "KIES19" over Europa met Marianne Thyssen:

Luister ook naar "KIES19" op:

In Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben ze vandaag de spits van de Europese verkiezingen afgebeten, dus alles draaide om Europese politiek in deze "KIES19". Aan tafel met Ruth Joos zaten Eurocommissaris Marianne Thyssen, de Europese jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse jeugdraad Milan Calloens en Geert Van Istendael, auteur van "De grote verkilling". 

Geeft de EU te veel toe bij de brexitonderhandelingen? Is Europa een "wormvormig aanhangsel"? Hoe deed Juncker het de laatste vijf jaar? Luisteren politici genoeg naar jongeren? Is de sociale zekerheid onder druk in Europa? En waarom moet Marianne Thyssen meer op café? Antwoorden op al deze vragen en veel meer hoort u in deze "KIES19".

Meest gelezen