Brusselse roadmovie op het grote scherm in Cannes: Bas Devos over de première van "Ghost tropic"

Met zijn derde langspeelfilm "Ghost tropic", die op waanzinnig korte tijd werd gemaakt, gooit Bas Devos hoge ogen op het filmfestival Quinzaine des Réalisateurs in Cannes. De Belgische regisseur vertoonde zijn eerste twee films "Violet" en "Hellhole" al op het Filmfestival van Berlijn. 

Tot een paar dagen vóór de première in Cannes werd er nog naarstig gewerkt aan Bas Devos' derde langspeelfilm. Een spannende rit dus, maar de Belgische regisseur ontving gisterenavond applaus en lof voor zijn werk. "Ghost tropic" werd als slotfilm vertoond in Quinzaine des Réalisateurs, een nevensectie van het Filmfestival van Cannes.

In 2014 ging Bas Devos' eerste langspeelfilm "Violet" in première op het Filmfestival van Berlijn, waar de regisseur aan de haal ging met de "Grand Prix voor beste speelfilm". Ook de opvolger "Hellhole" werd vertoond op de Berlinale. Amper een paar maanden na die première wordt zijn derde film "Ghost tropic" geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs. 

De film volgt de 58-jarige Khadija, gespeeld door Saadia Bentaïeb, die na een lange werkdag in slaap valt in de metro. Ze ontwaakt aan de eindhalte en is genoodzaakt om 's nachts te voet naar huis te keren. Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Nora Dari en Maaike Neuville.

Bekijk hieronder de reportage over "Ghost Tropic": 

Videospeler inladen...

"Ghost Tropic" zal bij ons te zien zijn in het najaar.

Meest gelezen