Videospeler inladen...

Mis niets van de verkiezingen nu zondag: zo kunt u alles van 's ochtends tot 's avonds volgen bij VRT NWS

Komende zondag trekken we naar de stembus voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Naar goede gewoonte kunt u die "hoogdag voor de democratie" van op de eerste rij volgen bij VRT NWS. De sfeer in de stembureaus, de eerste resultaten en de eerste reacties: u hoeft niets te missen. Een overzicht.

Waar u zondag ook zal zijn, via de smartphone zal u meteen en steeds op de hoogte zijn van alle resultaten, dankzij de app van VRT NWS. Daarvoor moet u wel de meest recente versie van de app downloaden.

Vanaf 's morgens vroeg kunt u in onze liveblog alle updates volgen, vanaf het openen van de stembureaus tot na middernacht: de resultaten, reacties, conclusies, analyses: u zal het allemaal terugvinden in de liveblog. 

Via onze uitslagentool kunt u zelf alle resultaten raadplegen, de zetelverdeling bekijken, zelf uw favoriete coalitie samenstellen, en de voorkeurstemmen en verkozenen opzoeken.  

We sturen uiteraard ook meldingen naar uw smartphone zodra de belangrijkste resultaten bekend zijn, de eerste conclusies getrokken kunnen worden, de kopstukken hebben gereageerd. U kunt ook via een widget op uw iPhone de resultaten live volgen (hoe u dat doet, vindt u hier). En vanaf 7 uur 's morgens tot middernacht kunt u de verkiezingsuitzendingen ook live volgen op onze site en in onze app.

Marathonuitzending

Op Radio 1 kunt u zondag vanaf 's ochtends 7 uur terecht bij "KIES19". Vanaf 8 uur kunt u de uitzending ook volgen op Eén, afgewisseld met updates van "Het Journaal". Van 10 tot 12 uur brengen we "Het Journaal Extra" op Eén, met constante updates.

Vanaf 12 uur tot middernacht is er op Eén de grote verkiezingsmarathonuitzending "KIES19" vanuit het zenuwcentrum op de VRT aan de Reyerslaan, in goede banen geleid door Martine Tanghe. Ivan De Vadder zal op zijn deskundige manier de resultaten brengen en toelichten, de ploeg van Tim Verheyden volgt de verkiezingen via de sociale media.

We zullen heel wat reporters ter plaatse hebben; in alle Vlaamse provincies, in Brussel, in Wallonië en ook Europa houden we in het oog. De hele dag lang volgen we de partijvoorzitters en geregeld gaan we de koorts opmeten in de partijhoofdkwartieren.

Ook in het Vlaams Parlement zijn we op 26 mei aanwezig. Daar zullen Rik Van Cauwelaert en Walter Zinzen de resultaten becommentariëren, professor Carl Devos voegt er zijn analyse aan toe. Om 21.30 uur komen de partijvoorzitters daar bij elkaar voor een allereerste debat.

Meest gelezen