AFP or licensors

VS overwegen heffingen tegen lage wisselkoers

De Verenigde Staten overwegen heffingen in te voeren tegen landen die kunstmatig de wisselkoers van hun munt ten opzichte van de dollar laag houden.

De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross wil met dit voornemen "een tegenwicht bieden aan valutasubsidies die schadelijk zijn voor de Amerikaanse industrie en Amerikaanse werknemers."

Ross sloot met zijn woorden aan op eerdere uitspraken van minister Steven Mnuchin van Financiën. Die zei vorige maand dat de insteek van de VS steeds is om te zorgen voor "eerlijke concurrentie". Dat betekent bijvoorbeeld dat China wisselkoersen niet zou moeten gebruiken om zijn producten op de internationale markt aantrekkelijk geprijsd te maken. Ook moeten de afspraken met China volgens Mnuchin goed zijn voor bijvoorbeeld Amerikaanse werknemers en boeren.

Meest gelezen