Tot 22 graden en zon: ook vandaag en morgen worden mooie lentedagen

Het wordt vandaag opnieuw een mooie lentedag, met zon en plaatselijk 22 graden. En ook morgen kunt u nog van aangename temperaturen en zon genieten. Dit weekend wordt het wisselvalliger. 

De dag start vandaag met zon en plaatselijk wat nevel of mist. Tegen de middag ontwikkelen zich wat stapelwolken, maar de opklaringen blijven breed. In het westen kunnen de wolkenvelden een lokale bui veroorzaken. Op andere plekken blijft het waarschijnlijk droog. De maxima schommelen tussen de 16 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 22 graden in Vlaanderen.

Vannacht wordt het overal gedeeltelijk bewolkt en overwegend droog. Op de Ardense hoogten bedragen de minima 5 graden, in Vlaanderen 12 graden. 

Ook morgen schijnt de zon vaak, bij maxima tussen 15 graden aan zee en 21 graden in de Kempen, maar zaterdag krijgen we een afwisseling van zwaarbewolkte perioden en soms brede opklaringen. Vooral in het westen van het land is er kans op een enkele bui. De maxima liggen rond de 20 graden in het centrum.

Op verkiezingsdag - zondag - krijgen we eerst brede opklaringen, maar in de namiddag meer wolkenvelden. Aan zee blijven de opklaringen breed. In het oosten is er kans op enkele buitjes. De maxima schommelen rond 21 graden in het centrum.

Het uitgebreide weerbericht kunt u op onze weerpagina vinden. 

Meest gelezen