Wat als dit een definitieve exit is voor een regering met PS en N-VA, welke coalities zijn dan nog mogelijk?

De zoektocht naar een federale regering zit opnieuw muurvast. Gisteravond ging koninklijk opdrachtgever Koen Geens langs bij de koning om zijn opdracht terug te geven: een regering met PS en N-VA is volgens Geens niet mogelijk. Exit paars-geel dan? Welke andere coalities zijn (theoretisch) mogelijk? Ontdek het hieronder en stel zelf een alternatieve coalitie samen.

Voor alle duidelijkheid: paars-geel, dat is een coalitie van de liberalen (de MR en Open VLD), de socialisten (de PS en de SP.A), de Vlaams-nationalisten van de N-VA, eventueel aangevuld met de christendemocraten (CD&V en het CDH). Een ander veelbesproken piste is paars-groen, dat is een coalitie van de liberalen (de MR en Open VLD), de socialisten (de PS en de SP.A), de groenen (Ecolo en Groen), eventueel aangevuld met de christendemocraten (CD&V en het CDH). 

Klik in onderstaande tool op "Kamer" om een alternatieve federale coalitie samen te stellen. Dat kunt u doen door de verschillende partijen onderaan aan te klikken tot u een meerderheid van minstens 76 zetels hebt bereikt. Doet u dit op een desktop? Scrol dan naar rechts voor de partijen met kleinere zetelaantallen.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen