Welke coalities zijn mogelijk naast paars-groen en paars-geel? Stel ze hier zelf samen

Informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) vinden dat paars-groen noch paars-geel momenteel kan worden opgestart om een nieuwe federale regering te vormen. Welke andere coalities zijn (theoretisch) mogelijk? Ontdek het hieronder en stel zelf een alternatieve coalitie samen.

Voor alle duidelijkheid: paars-groen, dat is een coalitie van de liberalen (de MR en Open VLD), de socialisten (de PS en de SP.A), de groenen (Ecolo en Groen), eventueel aangevuld met de christendemocraten (CD&V en het CDH). Paars-geel, dat is een coalitie van de liberalen (de MR en Open VLD), de socialisten (de PS en de SP.A), de Vlaams-nationalisten van de N-VA, eventueel aangevuld met de christendemocraten (CD&V en het CDH).

Klik in onderstaande tool op "Kamer" om een alternatieve federale coalitie samen te stellen. Dat kunt u doen door de verschillende partijen onderaan aan te klikken tot u een meerderheid van minstens 76 zetels hebt bereikt. Doet u dit op een desktop? Scroll dan naar rechts voor de partijen met kleinere zetelaantallen.