Videospeler inladen...

Bijna 5.000 extra plaatsen in rusthuizen

De volgende 5 jaar komen er nog eens bijna 5.000 plaatsen bij in de rusthuizen. De voorbije vijf jaar investeerde de Vlaamse regering al in 10.000 extra plaatsen in de woonzorgcentra. Maar om wachtlijsten te vermijden, is nu al beslist om verder uit te breiden.

We worden steeds ouder en daardoor stijgt ook de vraag naar extra plaatsen in rusthuizen. De voorbije 5 jaar investeerde de Vlaamse regering al in 10.000 extra plaatsen in woonzorgcentra. De volgende 5 jaar komen er nog eens bijna 5.000 plaatsen bij. Daardoor zullen er in Vlaanderen iets meer dan 91.000 woongelegenheden beschikbaar zijn.

"Er is tijd nodig om die extra plaatsen te realiseren", reageert Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V). "Maar de ambitie is om voldoende aanbod te voorzien. Met deze extra plaatsen moeten er voldoende mogelijkheden zijn."

Er komt in rusthuizen ook extra personeel voor zo'n 1.800 bewoners die veel zorg nodig hebben. Voor de extra plaatsen en personeel maakt de Vlaamse regering vanaf 2020 in totaal zo'n 162 miljoen euro vrij. Er komen ook extra investeringen in de thuiszorg.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen