De Sint-Baafskathedraal in Gent krijgt 5 miljoen euro subsidie

De Vlaamse overheid maakt 5 miljoen euro vrij voor de Sint-Baafskathedraal in Gent. Dat geld zal gebruikt worden voor de financiering van de restauraties.

Het geld zal gebruikt worden om heel wat te restaureren in de kathedraal. Zo krijgen de crypte en de kooromgang een opknapbeurt. Ook de priesterruimtes worden aangepakt. Na de renovatie komt daar een bezoekersruimte waar het Lam Gods te zien zal zijn.

Onvoldoende financiële steun

Het Sint-Baafs kreeg al een gelijkaardig budget van Toerisme Vlaanderen om te spenderen aan augmented en virtual reality, dat zijn computergestuurde beelden die meer tonen dan de werkelijkheid. Maar zelfs dat budget is niet genoeg. Dat zegt Ludo Collin van de Sint-Baafskathedraal: "De totale kosten zullen uiteindelijk dubbel zo hoog zijn als wat we nu in kassa hebben." 

Ook andere musea kregen een toelage. Het Dr. Guislainmuseum krijgt 1,2 miljoen euro voor de renovatie van het dak. Ook de kerk van het Sint-Barbaracollege mag op een subsidie rekenen, zij krijgt 1,1 miljoen.

kasto80

Meest gelezen