Videospeler inladen...

"Starlink" van SpaceX wordt concreet: eerste 60 van web van 11.925 satellieten gelanceerd

SpaceX heeft met succes de eerste 60 satellieten van het project "Starlink" gelanceerd vanop Cape Canaveral in Florida. Met dat project wil het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk snel en goedkoop internet voor iedereen realiseren. 

In 2015 kondigde SpaceX zijn razend ambiteuze project aan. In 2018 deed hij meer details over "Starlink" uit de doeken:  4.425 satellieten op grote hoogte in een baan rond de aarde laten draaien (zo’n 1.100 kilometer hoog), aangevuld met 7.500 andere satellieten in een lagere baan. In totaal zijn dat ruim drie keer meer satellieten dan er nu rond de aarde vliegen.

De kostprijs van het hele project wordt geschat op ongeveer 10 miljard dollar.  Daarvan financierde Google in 2015 al 1 miljard.

Vorig jaar schatte SpaceX het aantal klanten tegen 2025 op zo'n 40 miljoen. 

Meest gelezen