Vrachtwagen met varkens gekanteld op E40 in Brugge: snelweg opnieuw vrijgemaakt

De E40 richting Brussel was urenlang volledig versperd in Brugge. Een vrachtwagen geladen met varkens was er gekanteld. Er stonden monsterfiles van meer dan twee uur. De weg is opnieuw vrijgemaakt en open voor alle verkeer.

De E40 Oostende-Brussel is opnieuw vrijgemaakt voor alle verkeer. De snelweg was urenlang volledig versperd in Brugge na een ongeval met een vrachtwagen. Het was er op bepaalde momenten twee uur aanschuiven, van Jabbeke tot Brugge. Alle auto's moesten via een parallelweg passeren.

Het ongeval gebeurde even na 10 uur. Een vrachtwagenchauffeur verloor bij het opdraaien van de E40 de controle over zijn voertuig, waardoor de vrachtwagen kantelde. In het voertuig zaten bijna 200 varkens. Een aantal dieren overleefde het ongeval niet. De gekantelde vrachtwagen versperde de drie rijstroken. Meteen ontstond er een lange file.

De opruimingswerken verliepen moeizaam. De nog levende dieren moesten overgeladen worden in een andere vrachtwagen en de dode dieren werden opgehaald door een gespecialiseerde firma. Daarna kon de vrachtwagen rechtgetrokken en getakeld worden en het wegdek gekuist. 

Meest gelezen