Videospeler inladen...

Bart De Wever op N-VA-familiedag: "Alleen stem voor N-VA kan rood-groene dominantie vanuit Wallonië afblokken"

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft de partijmilitanten nog een laatste keer voor de verkiezingen opgezweept tijdens de N-VA-familiedag in dierenpark Planckendael. Een links beleid is absoluut te vermijden, herhaalde hij. "We weten wie er staat te likkebaarden voor een terugkeer naar het beleid van open grenzen, belastingen, schulden en laksheid."

De N-VA-militanten blazen vandaag verzamelen voor de familiedag van de partij in dierenpark Planckendael. Voorzitter Bart De Wever zweepte de leden er nog een laatste keer voor de verkiezingen op.

De N-VA-kopman verdedigde het bilan van de afgelopen vijf jaar, waar de partij in Vlaanderen de leiding had met minister-president Geert Bourgeois. "Sommigen zeggen dat Vlaanderen bijna onleefbaar is geworden, dat we terug in de tijd van priester Daens zijn geworpen, dat Vlamingen in lompen door de straat lopen op zoek naar een aalmoes", klonk het. "Maar het tegendeel is waar. Vlaanderen staat er vandaag beter voor dan vijf jaar geleden." De Wever haalde onder meer de stijging van de lonen en de lage werkloosheid aan.

PS en Ecolo zullen helaas dominant zijn in het zuiden. En de zusterpartij van CD&V zal hen graag een handje helpen

N-VA-voorzitter Bart De Wever

Voor de komende vijf jaar wil N-VA onder meer werken aan de kwaliteit van het onderwijs, illegale migratie en mensensmokkel aanpakken, en de klimaatuitdaging aangaan, zei De Wever. Dat laatste wil de partij verwezenlijken met "kordate en realistische keuzes". Het openhouden van de jongste kerncentrales na 2025 maakt daar ook deel van uit.

"Franstalige dominantie"

Om dat allemaal waar te maken, moet Vlaanderen een links beleid absoluut vermijden, herhaalde de N-VA-voorzitter nog eens. "We weten wie er staat te likkebaarden voor een terugkeer naar het beleid van open grenzen, belastingen, schulden en laksheid. PS en Ecolo zullen helaas dominant zijn in het zuiden. En de zusterpartij van CD&V zal hen graag een handje helpen", zei hij. 

"Morgen ligt er eigenlijk maar één vraag in het stemhokje: komt er een robuust centrumrechts beleid met een sterke meerderheid in Vlaanderen? Of krijgen we een links beleid met grote dominantie van de Franstaligen? Alleen een stem voor N-VA kan de rood-groene dominantie vanuit Wallonië afblokken."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen