VTM

Ibe (17) wint "The voice" en heeft een platencontract beet

De 17-jarige Ibe Wuyts heeft de VTM-talentenjacht "The voice van Vlaanderen" gewonnen. Hij gaat aan de haal met 25.000 euro en een platencontract.

Na een parcours van zestien weken, met wekelijks gemiddeld 938.000 kijkers, namen vier finalisten - Ibe, Wannes, Fee en Bram - het tegen elkaar op. Uiteindelijk werd het Ibe, die onder de vleugels van coach Koen Wauters zat.

De 17-jarige is al langer bezig met muziek. Twee jaar geleden won hij een Ed Sheeran-coverwedstrijd bij Studio Brussel met zijn versie van "Tenerife sea", een nummer dat hij ook bracht tijdens "The voice".

Behalve de finalisten stond ook de Nederlander Duncan Laurence op het  podium. Hij zong zijn land afgelopen weekend nog naar de overwinning op het Songfestival in Tel Aviv en deed zijn act nog eens over. De muzikale carrière van Duncan was in een stroomversnelling gekomen door zijn deelname aan de Nederlandse versie van "The voice".

En ook de Amerikaanse popster Ava Max, die vorig jaar doorbrak met "Sweet but psycho", bracht tijdens de finale een medley van haar grootste hit en haar meest recente nummer, "So am I".

Meest gelezen