Videospeler inladen...

John Crombez (SP.A): "We hebben durven vernieuwen en zullen dat de volgende 5 jaar ook doen"

In zijn verkiezingstoespraak pleit SP.A-voorzitter John Crombez ervoor dat er nu snel beleid komt. Volgens hem hebben de mensen nu geen boodschap aan politiek gekonkel. Crombez wil met zijn partij verdergaan op de ingeslagen weg van vernieuwing.

"We hebben het gedurfd te vernieuwen in onze standpunten en dat gaan we ook de komende vijf jaar doen", aldus Crombez.

"We hebben niet voor de makkelijke weg gekozen, omdat we weten wat er nodig is voor de Vlamingen. Ze zijn op zoek naar zekerheid." Crombez herhaalt nog eens waarvoor zijn partij staat: "Goede pensioenen, lagere facturen en het wegwerken van de wachtlijsten in de zorg. Dat zullen we in het parlement doen. We moeten zeer rechtlijnig zijn en gaan voor de verandering die de mensen nodig hebben."

Over zijn eigen toekomst spreekt John Crombez zich niet uit. "Statutair hebben wij dit jaar voorzittersverkiezingen. De leden zullen zich wel uitspreken."

Vanuit Leuven komt wel enige kritiek op de keuzes van Crombez, die volgens nestor Louis Tobback met zijn cumulverbod in eigen voet heeft geschoten. "In Vlaams-Brabant was er het slagveld tussen Francken, De Block en Van Langenhove over migratie. Wij hadden in onze rangen met Hans Bonte iemand die tot in Washington interesse wekt over hoe hij de integratie en radicalisering aanpakt. We mochten hem van de partijleiding echter niet als lijsttrekker opvoeren", aldus de oud-partijvoorzitter en voormalige burgemeester van Leuven. 

Bekijk hieronder hoe de uitslag verder evolueert voor Vlaams Parlement en Kamer:

Meest gelezen