Minstens 30 doden bij schipbreuk in Congo

Bij een ongeluk met een boot op het Mai-Ndombemeer, in het westen van de Democratische Republiek Congo, zijn minstens 30 mensen omgekomen. 

Tientallen anderen worden nog vermist. Dat is zondag uit lokale bron vernomen. Volgens burgemeester Simon Mbo Wemba van Inongo, een plaatsje aan het meer, werden tot hiertoe 30 lichamen geborgen, van wie 12 vrouwen, 11 kinderen en 7 mannen".

Het gaat om een voorlopige balans, aldus de burgemeester. "Er zijn 183 overlevenden. Volgens hen had de boot meer dan 350 passagiers aan boord", voegde hij er aan toe. Er wordt nog gezocht naar overlevenden.

De boot, een walvissloep, bevond zich volgens de autoriteiten in een eerder vervallen staat.

Scheepvaartongevallen zijn in de Democratische Republiek Congo schering en inslag, veelal omdat er gebruik wordt gemaakt van verouderde boten.

Meest gelezen