Eurovision.tv/Andres Putting

Songfestival: Portugal wint weinig eervolle Barbara Dex Award, Eliot-"met-reddingsvest" in top 5

Portugal wint de beruchte Barbara Dex Award voor slechtst geklede act op het Songfestival. De smaragdgroene outfit en het futuristische baardmasker op het podium in Tel Aviv (Israël) vielen niet echt in de smaak. Onze Belgische kandidaat Eliot-"met-reddingsvest" eindigde dan weer op de vierde plaats in de Barbara Dex-verkiezing. 

Wellicht is het nummer"Telemóveis" niet direct blijven hangen. De Portugese kandidaat Conan Osiris stond in de eerste halve finale, maar stootte niet door tot de beslissende finale. Integendeel, hij werd 15e op 17 deelnemers.

Osiris' outfit en zijn danser zijn u misschien wél bijgebleven: de zanger droeg een smaragdgroene combinatie met veel franjes en een pofbroek. Zijn "side-kick" bewoog met ontblote borst en lange galahandschoenen over het podium. Beiden hadden dezelfde schoenen aan, exemplaren met wieltjes.

AP

Wie ook in het vizier kwam voor de weinig eervolle award was onze eigenste Eliot (18). Zijn outfit van mode-ontwerper Walter Van Beirendonck rolde over de tongen. Het zwarte jasje met oranje motieven werd op Songfestival.be al eens vergeleken met "een reddingsvest uit een vliegtuig".

Onze redacteur zag er tijdens de halve finale vooral een "oversized jas" in, waarin Eliot "veeleer als een onzekere communicant stond te zingen". Eliot wint de prijs niet, maar prijkt op de vierde plaats van slechtst geklede Songfestivalartiesten dit jaar.

AFP or licensors

De top 5 wordt vervolledigd door Cyprus (2), Wit-Rusland (3) en Noord-Macedonië (5). Bekijk de foto's rustig hieronder (en scroll voort):

Tamta van Cyprus.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Zena van Wit-Rusland.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.
Tamara Todevsk van Noord-Macedonië.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

De Barbara Dex Award wordt sinds 3 jaar uitgereikt door de website Songfestival.be. Om en bij de 4.000 mensen uit binnen- en buitenland stemden op de outfits die de revue passeerden tijdens het Songfestival. De Dex-prijs is vernoemd naar de Belgische zangeres én Songfestivalkandidate Barbara Dex die in 1993 in Ierland met een zelfontworpen jurk op het podium stond en... bakken kritiek kreeg.

Bekijk haar optreden hier nog eens met het lied "Iemand als jij": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen