Conner Rousseau (SP.A): "Blijven inzetten op verjonging"

"SP.A moet blijven inzetten op verjonging met het oog op de komende verkiezingen", zegt Oost-Vlaams kopstuk Conner Rousseau bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Rousseau geeft toe dat de resultaten van de socialisten tegenvallen (-4 procent, zesde partij) maar laat de moed niet zakken.

Conner Rousseau (SP.A) heeft amper 3 uur geslapen na een spannende verkiezingsnacht. In Belsele, bij Sint-Niklaas, zit hij al vroeg aan de ontbijttafel - in pyjama - want er is werk aan de winkel. "Het was niet goed, daar moeten we niet flauw over doen. We moeten ons de komende dagen bezinnen. Maar we hebben de 3 zetels in Oost-Vlaanderen die we gehoopt hadden. En de nieuwe jonge mensen die opkwamen, hebben het eigenlijk goed gedaan. Daar ben ik blij om, die weg moeten we verder inslaan. Zou het beter geweest zijn met bekendere en oudere gezichten? Dat weten we echt niet. Kijk naar Vlaams Belang, vorige keer hebben zij ook de vernieuwing ingezet en fors verloren en nu scoren ze enorm." 

Tennis om tot rust te komen

Rousseau was een zogenaamd wit konijn voor SP.A. Een jong gezicht, 26 jaar amper, zonder politieke ervaring die de socialisten in Oost-Vlaanderen moest vertegenwoordigen. "Ik ben tevreden met mijn persoonlijk resultaat, het is beter dan ik dacht." De uitslag afwachten gisteravond was zenuwslopend, al had Rousseau zo z'n eigen manier om de rust te bewaren. "Ik heb de uitslagen gevolgd samen met de andere kopstukken in de zogenaamde 'war room' maar dat was echt zenuwslopend. Ik heb besloten om naar tennis te kijken in de plaats, het was Roland Garros gisteren en ik ben een grote liefhebber van de sport. Zo heb ik de rust kunnen bewaren."

"The best is yet to come"

Rousseau blijft erg strijdvaardig. "Het beste moet nog komen", zegt hij. "We gaan nu verder op de weg die we zijn ingeslagen. We hebben een goede campagne gevoerd, onder meer met huisbezoeken en met veel gesprekken met de gewone man. Dat moeten we nu blijven doen, vijf jaar lang 'vollen bak'".  

 

kasto80

Meest gelezen