Ben Weyts: "Positie voorzitter Bart De Wever niet ter discussie"

De positie van voorzitter Bart De Wever komt niet in het gedrang. Dat zegt partijgenoot Ben Weyts na de tegenvallende resultaten voor N-VA. Weyts wuift ook de kritiek weg dat de de harde communicatiestijl van zijn partij het Vlaams Belang opnieuw groot heeft gemaakt. "In Vlaams-Brabant heb ik samen met Theo Francken het Vlaams Belang net klein gehouden."

"Een dubbel gevoel." Zo reageert N-VA kopstuk Ben Weyts. "Enerzijds hebben we in Vlaams-Brabant de achteruitgang kunnen beperken, zeker in vergelijking met de rest van Vlaanderen. Maar het staat vast dat we er wel op achteruit zijn gegaan." N-VA blijft in Vlaams-Brabant de grootste partij. Ze verliest op Vlaams niveau wel een zetel, federaal blijft ze status quo.

"Vlaams Belang niet groot gemaakt"

N-VA kreeg gisteren uit verschillende hoeken het verwijt dat haar harde communicatie, onder meer door de tweets van Theo Francken, het Vlaams Belang opnieuw groot heeft gemaakt. Maar Vlaams lijsttrekker voor N-VA, Ben Weyts, is het daar niet mee eens. "Vreemde analyse, zeker als je ziet dat we in Vlaams-Brabant met Theo en mij als lijsttrekkers net stand hebben gehouden. Het Vlaams Belang blijft hier kleiner dan in de rest van Vlaanderen. Ik denk dat wij net een deel van het ongenoegen hebben kunnen capteren. We hadden sterke voorstellen, maar ze waren realistisch en haalbaar. Het enige jammere is dat we in de schoot van de federale regering herhaaldelijk niet gevolgd zijn geworden door de traditionele partijen. Dat zal in de toekomst wel anders moeten."

"Voorzitter niet ter discussie"

Voorzitter Bart De Wever staat volgens Weyts niet ter discussie na de mindere resultaten. "Kijk naar zijn persoonlijke score. Die is gigantisch. We mogen blij en dankbaar zijn met zo'n voorzitter. Het is een voorzitter die iedereen ons benijdt en natuurlijk wordt zijn positie dan door de concurrentie in vraag gesteld, maar wij hopen dat hij dat alleszins nog lang blijft."

Meest gelezen