Kleuters knutselen met oude verkiezingsfolders in Hamme

De leerlingen van kleuterschool Sterrenbos uit Hamme knutselen de dag na de verkiezingen met oude verkiezingsfolders. Dat doen ze om te laten zien hoeveel papier er verspild wordt tijdens zo’n campagne.

In kleuterschool Sterrenbos uit Hamme staan sinds enkele dagen twee bomen. Die bomen zijn gemaakt van oude verkiezingsfolders. “We maken propjes van flyers en die hangen we dan in de boom met slijm”, vertelt een kleuter van wie de handen vol behangerslijm hangen.

Papierverspilling

Juf Sara zette het kunstproject in gang in samenwerking met de middelbare school Mira uit Hamme: “We doen dit omdat we vinden dat er tijdens de verkiezingen heel veel papier verspild wordt. We willen aan de politici laten zien dat ze ook op een andere manier campagne kunnen voeren, bijvoorbeeld via sociale media.”

Politiek op maat van kleuters

“We hebben de kleuters ook verteld over de verkiezingen”, gaat juf Sara verder. “De kleuters merkten toen zelf op dat er veel papier bij komt kijken.” Toch is de les over de verkiezingen niet echt blijven hangen bij de kleuters. De meesten horen het in Keulen donderen als het over politiek gaat: “Op de flyers staan onbekende mensen. Ook een opa. Ik weet eigenlijk niet wat politiek is."

Een van de leerlingen heeft het wel bewust meegemaakt: “Gisteren ben ik mee met mijn mama gaan stemmen. Ik mocht niet mee in het hokje, dus moest ik op een stoel gaan zitten en wachten. Verkiezingen zijn eigenlijk maar saai.”

Meest gelezen