Videospeler inladen...

Station Brussel-Noord en tunnels weer vrijgegeven na bommelding

Door een bommelding in het station Brussel-Noord is het trein- en autoverkeer vanmiddag helemaal stilgevallen in de hoofdstad. Het verkeer op de Noord-Zuid-as lag twee uur stil en het autoverkeer kwam ook stil te staan doordat de tunnels in Brussel ook helemaal afgesloten werden omdat de controlekamer zich in de gebouwen van Brussel-Noord bevindt. 

De bommelding kwam rond 14 uur binnen. Het station werd volledig geëvacueerd. Om iets voor 16 uur werd het station weer vrijgegeven. Even lag alle treinverkeer op de Noord-Zuid-as stil. Intussen mogen de treinen opnieuw rijden en stoppen in Brussel-Noord.  Daarna waren er nog wel gevolgvertragingen.

Omdat de controlekamer voor de Brusselse tunnels zich in de geëvacueerde gebouwen van het station Brussel-Noord bevindt, werden uit veiligheidsoverwegingen ook alle Brusselse wegentunnels afgesloten.  Om 16.15 uur werden  ook de autotunnels weer geopend voor het verkeer. Intussen was het verkeer in Brussel helemaal vastgelopen.

Alle informatie over het verkeer vindt u op onze verkeerspagina

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Onze reporter Koen Wauters geeft een laatste stand van zaken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen