Nu al vier verdachten opgepakt van de bomaanslag in de Franse stad Lyon

In Frankrijk zijn vanochtend drie mannen en een vrouw opgepakt die verdacht worden van de bomaanslag van vorige week in Lyon. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner gezegd. 

Het nieuws over de eerste arrestatie werd vanochtend rondgetweet door de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Over de motieven van de dader is evenwel nog niets bekend. Het zou gaan om de man die eerder herkend was op beelden van een bewakingscamera. Hij werd in het centrum van Lyon gevat toen hij uit een bus stapte. 

In de loop van de dag werden nog drie andere personen opgepakt. Het zou gaan om de ouders en de jongere broer van de hoofdverdachte. Ook zijn zus zou worden ondervraagd.

Volgens de Franse tv-zender BFMTV zou de hoofdverdachte een IT-student van 24 jaar zijn. Hij zou herkend zijn op beelden van bewakingscamera's en geïdentificeerd zijn via DNA dat gevonden was in de zak explosieven. Over de identiteit van de verdachte is nog niet veel informatie vrijgegeven. Wel zou de man geen gerechtelijk verleden hebben gehad.

Vrijdag is een bom ontploft in een voetgangerszone in Lyon in het oosten van Frankrijk. Daarbij zijn 13 gewonden gevallen. Uit beelden van bewakingscamera's was te zien hoe een pakket ontplofte dat was achtergelaten door een man van ongeveer 30 jaar oud. Sindsdien hield de politie een klopjacht naar de vermoedelijke dader en het parket denkt dat die nu gevat is. 

Niemand heeft tot nu toe de aanslag opgeëist. Wel is een onderzoek geopend naar poging tot moord in een terroristische context en criminele terroristische bendevorming.

Meest gelezen