Steekpartij bij bushalte in Japan: zeker 2 doden en 17 gewonden, onder wie schoolkinderen

In Kawasaki, in Japan, zijn minstens 19 mensen, onder wie 13 schoolkinderen, neergestoken bij een bushalte. Zeker twee slachtoffers, onder wie een jong meisje, zijn overleden. Enkele andere slachtoffers zouden in kritieke toestand verkeren.

Rond 7.45 uur plaatselijke tijd, midden in de ochtendspits, begon een man - een vijftiger - in het wilde weg aan te vallen met twee messen. Hij liep naar een groep schoolkinderen die stonden te wachten op de bus in Kawasaki, een voorstad van Tokio. De man riep volgens ooggetuigen: "Ik ga jullie doden."

De dader verwondde in totaal 19 mensen, onder hen 13 schoolkinderen. Twee slachtoffers zijn overleden. Het gaat om een kind van elf en een man van 39.

De man stak zichzelf ook ter hoogte van de nek en zakte in elkaar nabij de bus. Hij werd aangehouden en overleed later aan zijn verwondingen. Het is nog niet duidelijk waarom de man de slachtoffers heeft aangevallen. Het is voorlopig gissen naar zijn identiteit en motief.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hadden tenten opgezet om alle slachtoffers de nodige zorg toe te dienen.

De kinderen die aangevallen zijn, volgen les in het lager onderwijs en hebben de leeftijd van 6 tot 12 jaar. 

The Associated Press

De Amerikaanse president Donald Trump en first lady Melania zijn momenteel op staatsbezoek in Japan. Zij boden hun medeleven aan.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen