Apple lanceert voor het eerst in vier jaar weer een nieuwe iPod

We zouden het bijna vergeten, maar Apple verkoopt ook nog steeds iPods. Meer zelfs, vandaag hebben ze voor het eerst sinds 2015 een nieuw model van de muziek- en mediaspeler voorgesteld. Opmerkelijk in een tijd waarin de smartphone de markt van dat soort muziekspelers grotendeels heeft ingepalmd.

Het ziet ernaar uit dat Apple de markt van draagbare media- en muziekspelers nog niet helemaal heeft opgegeven. De nieuwe iPod touch ziet er een beetje uit als een iPhone waarmee je niet kunt bellen. Het toestel is volgens de fabrikant tot twee keer zo snel als het vorige model uit 2015. De grafische weergave zou zelfs drie keer beter zijn.

De nieuwe iPod touch wordt vanaf vandaag wereldwijd verkocht en gaat over de toonbank vanaf 229 euro voor een opslagcapaciteit van 32 gigabyte. De batterij zou 40 uur muziek kunnen spelen en er is ook een camera aan boord van 8 megapixel. Het toestel lijkt vooral gericht op muziekliefhebbers en mobiele gamers. Het kan via wifi ook op het internet, maar heeft geen plaats voor een sim-kaart.

De allereerste iPod dateert al uit 2001. Het toestel groeide uit tot een wereldwijd succes. Door de iPod en na de lancering van de eerste iPhone in 2007 heeft Apple zich volledig kunnen heruitvinden van computermaker tot een van de grootste spelers op de markt van de draagbare toestellen.

Meest gelezen