Bommelding in Noordstation had gevolgen voor ruim 600 treinen

Meer dan 500 treinen hebben gisteren vertraging opgelopen door de bommelding in het Brusselse Noordstation. Dat zegt spoorwegnetbeheerder Infrabel. Zo'n 100 andere treinen reden helemaal niet of konden maar een deel van hun traject afleggen. De NMBS onderzoekt nog hoe groot de finaciële schade is die de spoormaatschappij daardoor heeft opgelopen. 

Door de bommelding werd het treinverkeer tussen het Noord- en het Zuidstation op vraag van de politie volledig onderbroken. In de loop van de namiddag kon het treinverkeer weer normaal verlopen, maar nog tot 's avonds waren er gevolgvertragingen en afschaffingen.

Volgens Infrabel liepen 530 treinen vertraging op, 514 passagiers- en 16 goederentreinen. In totaal ging het om 8.283 minuten vertraging. Daarnaast werden 84 passagierstreinen volledig afgeschaft, nog eens 15 treinen werden gedeeltelijk afgeschaft.

De bommelding had niet alleen gevolgen voor het treinverkeer. Ook het bus- en tramverkeer van en naar het Noordstation raakte verstoord. Bovendien moesten de Brusselse wegtunnels afgesloten worden uit veiligheidsoverwegingen, omdat de controlekamers van Brussel Mobiliteit in het stationsgebouw ook geëvacueerd moesten worden.

Meest gelezen