Leuvenaar zwaargewond na brand in appartementsgebouw

In Leuven is maandagavond een brand uitgebroken in een appartementsgebouw. Een jongeman raakte daarbij zwaargewond maar is buiten levensgevaar. Het gebouw werd een hele tijd ontruimd maar is nu weer vrijgegeven.

Rond 22.30 uur ging het brandalarm af in een appartementsgebouw met 40 flats en studio's in de Donkerstraat in Leuven. De 35 bewoners - voornamelijk studenten - konden tijdig ontsnappen, maar een jongeman van ongeveer 20 jaar oud raakte daarbij zwaargewond aan de benen. Hij is intussen buiten levensgevaar. De brandweer van Leuven had de brand rond 23 uur onder controle en kreeg daarbij versterking van de collega's uit Overijse.

Medisch interventieplan

"Aanvankelijk leek het allemaal veel erger", zegt Marc Vrankcx van de politie Leuven. "We kregen de melding dat er een gasfles ontploft was, dat er een zware brand was met verschillende zware slachtoffers. Het medisch interventieplan is zelfs even afgekondigd. Gelukkig leek het al bij al mee te vallen."  

Oorzaak

De oorzaak van de brand is duidelijk, zegt Marc Vranckx. "De man die gewond raakte was zijn kamer aan het verven. Hij was ook verfverdunner aan het gebruiken. Op een bepaald ogenblik heeft hij een sigaret opgestoken. Daardoor is er een explosie ontstaan met een brand als gevolg."

De studio waar de brand uitbrak is onbewoonbaar verklaard. Alle andere appartementen zijn na inspectie en ventilatie weer goedgekeurd zodat iedereen kon terugkeren. 

Meest gelezen