Julie Van den Steen stopt als MNM-dj en sidekick van Van de Veire: "Alsof ik afscheid neem van mijn lief"

MNM-presentatrice Julie Van den Steen stopt als sidekick van Peter Van de Veire in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow" en als radio-dj bij MNM. Ze heeft het nieuws vanochtend zelf bekendgemaakt tijdens de uitzending. "Het voelt alsof ik afscheid moet nemen van mijn lief", klonk het emotioneel. 

Julie Van den Steen (26) startte op maandag 25 augustus 2014 als sidekick in "De grote Peter Van de Veire ochtendshow".  Eerder dat jaar had ze deelgenomen aan "Rock-'n-roll radio highschool", een wedstrijd van MNM voor radiostudenten. 

"Vijf jaar ochtendshow met Peter Van de Veire betekent vijf jaar lang een slaaptekort opbouwen, veel lachen, veel leren en vooral veel liefde van en voor de luisteraar van MNM", zegt Van den Steen in een persbericht. "Ik ben zo ongelofelijk dankbaar voor alles wat ik er heb mogen doen. Maar het is tijd om wat langer dan 03.03 uur te slapen en na te denken over wat hierna komt."

Ik ben zo ongelofelijk dankbaar voor alles wat ik er heb mogen doen. 

Julie Van den Steen

Van den Steen nam vanochtend ook geëmotioneerd afscheid van de MNM-luisteraars en van Peter Van de Veire. "Dit is een supermoeilijke keuze, want ik haat afscheid nemen. Het voelt alsof ik afscheid moet nemen van mijn lief of van mijn beste vriend, want dat waren jullie allemaal. Ik zie jullie allemaal graag en ga jullie zo hard missen."

Bekijk hier de aankondiging van Julie Van den Steen bij MNM:

Videospeler inladen...

Peter Van de Veire: "Alles komt altijd goed"

Haar collega Peter Van de Veire is vol lof over haar en wenst haar veel succes met haar verdere carrière. "Lieve Julie: de eerste dag kwam je te laat. De tweede dag deed je me erg hard lachen en de derde dag kreeg ik een draai rond mijn radio-oren. De 5 jaar daarna waren van het beste dat een radio-dj heeft laten horen en zien. De luisteraar van MNM is daar nog niet goed van. Mensen met jouw talent moeten uitvliegen. Met vleugels die je op plaatsen zullen brengen waarvan je nu nog niet weet dat ze bestaan. Merci voor dit wonderlijke avontuur en vooral: enorm veel succes met het boeiende vervolg. En je weet: Alles Komt Altijd Goed. Altijd..."

Mensen met jouw talent moeten uitvliegen. 

Peter Van de Veire

Van den Steen werkte voor de VRT ook al mee aan verschillende televisieprogramma's, waaronder de talkshow "Bart en Siska". In 2017 presenteerde ze samen met Freek Braeckman het Eén-programma "Typisch mensen".  In januari vorig jaar was ze naast Adriaan Van den Hoof de gastvrouw van de MIA's. 

MNM

"We zagen Julie ontzettend sterk groeien als radiomaker", zegt nethoofd Rino Ver Eecke. "Jonge mensen kansen geven en zichzelf laten overstijgen, daar doen we het bij de VRT en bij MNM in het bijzonder voor. Kansen geven betekent ook loslaten. Julie kiest ervoor om haar vleugels uit te slaan. We zien haar met spijt ons warme nest verlaten maar dat houdt ons niet tegen om Julie alle succes toe te wensen.”

Wat Van den Steen nu gaat doen en hoe haar vertrek opgevangen zal worden bij MNM, is nog niet bekend. 

Bekijk hier haar reactie in "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen