Videospeler inladen...

Lichaam van vermiste vrouw na 2 jaar aangetroffen in duinen, zoon verdacht van oudermoord

Het lichaam dat gisterenavond gevonden werd in de duinen in Oostende is dat van Solange Hennaert (82). De vrouw was al twee jaar vermist. Haar zoon heeft nu bekend dat hij haar geslagen heeft, waardoor ze gevallen is en overleed. De volgende ochtend heeft hij haar begraven in de duinen. De man wordt verdacht van oudermoord. 

Op aanwijzen van de zoon werd gisteren gezocht in de duinen op de grens van Oostende en Bredene. "Gisterenavond is het lichaam van de dame in de duinen aangetroffen", zegt Fien Maddens van het parket in West-Vlaanderen. "Daarna is de zoon opnieuw verhoord en heeft hij toegeven dat hij haar heeft geslagen, waardoor ze viel en overleed. Hij begroef haar de volgende ochtend in de duinen."

De politie kwam de verdwijning van de 82-jarige vrouw op het spoor toen ze haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. Bepaalde elementen wezen erop dat de zoon wel van meer zou moeten weten. Hij werd dan ook 10 dagen geleden opgepakt door de politie en verhoord.  Uiteindelijk bleek dat zijn moeder al sinds midden 2017 geen teken van leven meer had gegeven, terwijl de zoon intussen haar pensioen bleef opstrijken. 

Zoon verdacht van oudermoord

De man werd intussen aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van gijzeling, informaticabedrog en oplichting.Het Openbaar Ministerie zal, na de bekentenissen, aanvullend oudermoord vorderen. De man riskeert levenslange opsluiting. 

Meest gelezen