2 mannen aangehouden in onderzoek naar dodelijk drugslab in Hechtel-Eksel

Er zijn twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar het drugslab in het Limburgse Hechtel-Eksel, waar de politie begin dit jaar drie doden aantrof. Dat laat de Nederlandse politie weten. De drie jongemannen kwamen om het leven door de giftige dampen in het lab. De politie gaat intussen via een opsporingsprogramma op zoek naar de man die de politie anoniem belde over het drugslab.

Op 29 januari belde een man anoniem met een prepaid gsm naar de politie met de melding "dat hij een tip wilde geven in België, want daar was iets heel ergs gebeurd." Hij liet ook nog weten dat er waarschijnlijk drie doden lagen in een lab in Hechtel-Eksel. Daarop verbrak hij de verbinding. Niet veel later vond de Belgische politie de lichamen van de drie jonge Nederlanders. Ze hadden een fatale dosis koolmonoxide binnengekregen. Het parket in Nederland vermoedt dat er nog geprobeerd is de lichamen te laten verdwijnen.

Geluidsfragment

De politie is nu op zoek naar de anonieme beller en zal daarom het geluidsfragment laten horen. Dat zal gebeuren via de Nederlandse opsporingsprogramma's "Opsporing Verzocht" en "Bureau Brabant" van de Nederlandse politie. De eerste uitzending van Bureau Brabant was maandagavond op Omroep Brabant, er volgt een herhaling tot dinsdag 17 uur. "Opsporing Verzocht" wordt dinsdag om 20.30 uur op NPO1 uitgezonden en woensdag is de herhaling om 12.05 uur op NPO2.

We nemen de zaak heel serieus en hopen dat het niet de laatste verdachten zijn die we kunnen aanhouden
Jordi Cebrian, Nederlandse politie

2 mannen aangehouden

Intussen werden vanmorgen in het onderzoek twee verdachten aangehouden die mogelijk iets met het lab te maken hebben. Het gaat om twee mannen uit de omgeving van Eindhoven van 22 en 35 jaar oud. "We nemen de zaak heel serieus en hopen dat het niet de laatste verdachten zijn die we kunnen aanhouden", zegt Jordi Cebrian van de Nederlandse politie.

Meest gelezen