Videospeler inladen...

SP.A lijkt Vlaams voor de oppositie te kiezen

Het lijkt erop dat de SP.A op Vlaams niveau gaat kiezen voor een verlengd verblijf op de oppositiebanken. Dat liet SP.A-voorzitter John Crombez verstaan na zijn gesprek met Vlaams regeringsvormer Bart De Wever (N-VA). 

Volgens Crombez zou een Bourgondische meerderheid (N-VA, Open VLD en SP.A) zoals in Antwerpen op Vlaams niveau een te nipte meerderheid hebben om een stabiele Vlaamse regering te kunnen vormen. Zo'n coalitie zou namelijk maar één zetel op overschot hebben. "Dat is geen optie", aldus John Crombez.

Kiest de SP.A-voorzitter dan voor oppositie? "Als je de uitslagen ziet, is dat geen onlogische houding", antwoordt Crombez. "Wij hopen dat diegene die genoeg zetels hebben, voldoende snel regeerakkoorden maken en dat er snel beleid gevoerd wordt. Maar het is logisch dat men in eerste instantie niet naar ons moet kijken."

En dus lijken de Vlaamse socialisten niet in de nieuwe Vlaamse regering te willen stappen. Zo lonkt de komende vijf jaar opnieuw de oppositie voor de SP.A op Vlaams niveau.

Meest gelezen