Anderlecht lanceert ludieke campagne tegen hondenpoep

De gemeente Anderlecht lanceert een campagne om de burgerzin van haar inwoners aan te wakkeren. Opvallende affiches moeten de aandacht trekken om onder andere sluikstorten en hondenpoep op straat tegen te gaan.

#1070Respect is een campagne van de gemeente Anderlecht in samenwerking met de politiezone Brussel-Zuid. Affiches met opvallende slogans zoals 'Doe net zoals Tante Anna, verwijder je hond zijn kaka.' sieren er nu het straatbeeld. 

Er wordt volgens de gemeente nog te veel afval op straat gegooid of fout geparkeerd en hondenpoep wordt niet opgeruimd. Met deze campagne wil de gemeente de overlast verminderen. De campagne loopt nog heel het jaar door en waarschuwt ook voor boetes tot 350 euro voor mensen die voor overlast zorgen.

Meest gelezen