foto Youtube

BookSpot Gouden Strop gaat naar "De Witte Kamer" van Samantha Stroombergen

De BookSpot Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller, is dit jaar voor Samantha Stroombergen voor haar boek "De Witte Kamer". Ze wint 20.000 euro. "Stroombergen schrijft met lef, haar roman is beklemmend en levensecht, strak maar dwingend opgebouwd naar een krachtige ontknoping", zegt de jury".  

De BookSpot Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut is voor Erik Betten met ''Quarantaine''. De debuutprijs is 2000 euro waard.  De uitreiking van de BookSpot prijzen gebeurt in aanloop naar de Spannende Boeken Weken in juni. De Gouden Strop bestaat 33 jaar. 

foto vrouwenthrillers.nl

Samantha Stroombergen (°1990) studeerde Nederlands en journalistiek en won als 8-jarige al een prijs voor een verhaal. Ze had net zo goed de Schaduwprijs kunnen winnen want "De Witte Kamer" is haar romandebuut.  Ze is ook boekenrecensent. "De Witte kamer" gaat over een moord in het milieu van journalisten die over terrorisme schrijven. 

Erik Betten (°1976 Leeuwarden) is historicus en journalist en schreef tot nu non-fictie. "Quarantaine" gaat over een oeroude erg dodelijke bacterie in de streek van Groningen die al zwaar getroffen wordt door gaswinning en aardbevingen.  

foto Het dagblad van het Noorden

Meest gelezen