Ex-Sporza-anker Stefaan Lammens doorbreekt taboe op kaalheid: "Ik heb de knoop doorgehakt en draag een haarstukje"

De voormalige Sporza-journalist Stefaan Lammens heeft in "Bij Debecker" op Radio 1 over zijn kaalheid getuigd. Hij zei daarbij dat hij sinds kort een haarstukje draagt. "Eind vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt. Ik koos voor een haarstukje op de kruin van mijn hoofd om mijn kaalheid te verbergen", aldus de communicatiemanager van de Belgische Ruitersportfederatie.

Er rust nog steeds een taboe op kaalheid. Radiopresentatrice Karolien Debecker heeft er vanmorgen haar uitzending van "Bij Debecker" op Radio 1 aan gewijd. De voormalige Sporza-journalist Stefaan Lammens heeft in de uitzending getuigd over het haarstukje dat hij sinds december 2018 draagt.

"Het stoorde mij al enkele  jaren. De kaalheid is zo een tien jaar geleden begonnen, heel minimaal. De kale plek werd altijd maar groter. Dat frustreerde mij een beetje. Voor de meeste andere mensen viel dat niet erg op. Ze kenden mij zo. Ik denk dat ik er vooral zelf een probleem mee had. De voorbije twee jaar had ik iets van, zou ik een haarstukje nemen of niet. Eind vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt. Ik koos voor een haarstukje op de kruin van mijn hoofd", zegt Lammens.

Dat vrienden met "gat in je muts" lachen, dat deed een beetje pijn

"Ik heb op zich heel veel haar op mijn hoofd. Dat is eigenlijk een beetje het probleem. Dan heb je een "gat in je muts". Er waren wel eens vrienden die het hadden over het gat in mijn muts dat groter aan het worden is. Ik probeerde mee te lachen, maar eigenlijk deed dat een beetje pijn. Het frustreerde me en toen heb ik in december de knoop doorgehakt", verduidelijkt Stefaan Lammens.

Stefaan Lammens zegt dat hij vooral voor zichzelf een haarstukje heeft genomen. Het aanbrengen van het haarstukje is geen evidentie.

"Mijn haarstukje wordt bevestigd met klevertjes. Daar moet je wat tijd insteken. Als je je haarstukje een of twee keer per week afneemt, dan moet je het ook wassen. Dat gebeurt met twee verschillende shampoos en je hebt dan ook nog een soort spray achteraf om het sterker te maken. Je hebt twee soorten klevers om het haarstukje te bevestigen. Je hebt witte klevers voor de kortere periodes en je hebt blauwe klevers die je gebruikt voor langere periodes of om te gaan zwemmen. Die kleven er echt hard aan. Ik heb het ooit eens gehad dat ik dacht dat ik ze niet meer kon verwijderen. Ik slaap ook met mijn haarstukje. Ik ben er tevreden over", besluit Lammens.

Beluister hieronder het gesprek met Stefaan Lammens in "Bij Debecker":

Meest gelezen