"Haar te kunnen knuffelen is het mooiste wat ik ooit meegemaakt heb"

Zeventien dagen lang was Amanda Eller vermist in het 'Makawao Forest Reserve' op het eiland Maui, in de Amerikaanse staat Hawaï, tot ze eind vorige week door een helikopterteam opgemerkt werd, in een ravijn tussen 2 watervallen. De 35-jarige yogalerares, die ook een fervente wandelaarster is, had de hele periode in het uitgestrekte woud gedoold en haar hachelijke avontuur overleefd door onder meer motten te eten. Ook het helikopterteam dat haar vond wist geen blijf met zijn geluk, zo vertelden redders Troy Helmer en Javier Cantellops aan de Amerikaanse nieuwswebsite Today.

Cantellops: "Ik bleef het gevoel hebben dat ze nog in leven was. Ik hield mezelf voor en vertelde aan iedereen die het wilde horen dat het feit dat we haar maar niet vonden, het gevolg was van het feit dat ze niet stilzat en bleef rondtrekken. Dat ze dus verder van ons verwijderd was dan we zelf dachten."

Helmer: "Ik kende de plaats waar we haar zagen goed. Ik heb het team kunnen afzetten aan de andere kant van de ravijn waar Amanda zich bevond."

Cantellops: "Het was een hemels gevoel toen we haar bereikten. Haar te kunnen knuffelen. Onze armen rondom haar slaan is ongetwijfeld het mooiste wat ik tot hiertoe meegemaakt heb."

"Het feit dat ze dit avontuur overleefd heeft, zegt veel over haar karakter. De ervaringen die ze had in deze omgeving, de kennis over het voedsel daar aanwezig, de expertise die ze over haar eigen lichaam opgebouwd heeft. Zo kon ze bijvoorbeeld zelf haar verwondingen verzorgen en er zelfs mee verder rondtrekken."

Eller brak niet alleen haar been, toen ze 6 meter naar beneden viel, ze had ook zware brandwonden door de felle zon. Momenteel herstelt ze van de opgelopen verwondingen. 

Meest gelezen