Kleinste kleuterschool van Limburg gaat (tijdelijk) dicht

In Maasmechelen gaat het kleuterschooltje van Uikhoven dicht, want er zitten maar vier kindjes meer. Op 1 september zullen er wellicht maar twee kleuters meer zijn. Het gemeentebestuur wil hen daarom les laten volgen in Boorsem, in afwachting van een nieuwe school.

De gemeentelijk basisschool van Uikhoven, in Maasmechelen is verouderd en het aantal leerlingen daalt jaar na jaar. Toch wil de gemeente investeren in een nieuwe school. Schepen van Onderwijs Mustafa Uzun: "We denken dat we over twee of drie jaar weer meer kleuters zullen hebben in Uikhoven. En dan zullen er automatisch ook weer meer broertjes of zusjes volgen."

Tijdelijke oplossing

In afwachting van een nieuwe school kunnen de leerlingen terecht in de kleuterschool van Boorsem, even verderop. Dat wordt nu besproken met de ouders. 

Meest gelezen