Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Man steekt zichzelf in brand aan Witte Huis

In een park vlakbij het Witte Huis in Washington DC heeft een man zichzelf in brand gestoken. Dat heeft de Secret Service gemeld, de elitedienst die verantwoordelijk is voor de bescherming van de omgeving van de woning van de Amerikaanse president. De identiteit en het motief van de man zijn nog niet bekend. 

"Rond 12.20 uur (plaatselijke tijd) heeft een man zichzelf in brand gestoken aan de Ellips bij de 15de straat en Constitution Avenue", zo meldt de Secret Service op Twitter. "De hulpdiensten dienen zorgen toe."  De Ellips is een park van zo’n 5200 vierkante meter, het ligt vlak voor het Witte Huis.

“De agenten grepen meteen in en zijn eerste hulp beginnen toedienen”, zei Jeffrey Adams woordvoerder van Secret Service. “De man werd overgebracht naar een lokaal ziekenhuis”. Over de toestand van de man werd geen informatie gegeven. 

In het park bevonden zich op dat moment ook verschillende toeristen. Een ervan was de 17-jarige Alina Berzins. “We zagen een man lopen die  in brand stond”, zei ze aan de Amerikaanse zender CNBC. “Toen de agenten eraan kwamen, zakte hij in elkaar.” Volgens de jonge vrouw waren ook andere omstaanders erg geschrokken. “Ook ik was in shock”.  

Het Witte Huis heeft geen commentaar gegeven. De omgeving van het Witte Huis is wel vaker het doelwit van allerlei militanten om een zaak onder de aandacht te brengen. 

Meest gelezen