Mariagrot wordt uitgebouwd tot bedevaartsoord

In Maldegem wordt de Mariagrot in Kleit uitgebouwd tot een bedevaartsoord voor het Meetjesland. De Lourdesgrot bestaat al meer dan zestig jaar, maar trekt steeds minder bezoekers aan. Daarom wordt er nu actie ondernomen.

De Mariagrot van Kleit, langs de N44 in Maldegem, moet verder uitgebouwd worden tot een bedevaartsoord voor heel het Meetjesland. Het is pastoor Luc Mertens van het Bisdom Gent die de opdracht heeft gekregen. Het aantal bezoekers daar blijft dalen en daar moet iets aan gedaan worden. De bedoeling is dat er meer georganiseerd wordt, zodat er meer mensen langskomen.

Heiligen

De pastoor was stevig onder de indruk van de site, omdat het een prachtig plekje midden in het groen is. Volgens hem moet het zeker een bedevaartsoord worden, omdat er naast Maria ook een andere heilige is. "Ik denk dat we van de grot  iets kunnen maken", vertelt pastoor Luc Mertens. "Het is niet enkel een bedevaartsoord voor Onze-Lieve-Vrouw, maar we hebben aan de grot ook een kapel voor de Heilige Rita. Dat wordt op 22 mei gevierd. We willen dat tegen volgend jaar verder uitbouwen met een plechtigheid, zodat we de bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw en Rita verder kunnen bevorderen."

De pastoor nodigt niet enkel gelovigen uit in de grot van Kleit, ook mensen die niet gelovig zijn maar rust zoeken, kunnen er terecht.

kasto80

Meest gelezen