Videospeler inladen...

Zeker 7 doden bij ongeval met toeristenboot op Donau in Boedapest, weinig hoop voor 20 vermisten

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest zijn bij een ongeval met een toeristenboot zeker zeven mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zijn vooral toeristen uit Zuid-Korea. Er wordt nog gezocht naar zo'n 20 vermisten. Intussen is er een strafrechtelijk onderzoek geopend naar het ongeval. 

De boot kwam gisteravond niet ver van het parlementsgebouw in aanvaring met een andere boot. De precieze omstandigheden daarvan zijn nog onduidelijk, maar de boot zou op het moment van het ongeval aan de kade hebben gelegen toen een grotere boot tegen de toeristenboot aanvoer.

Daarna kapseisde de toeristenboot en zonk hij in 7 seconden tijd. Aan boord waren 35 mensen, zij kwamen allemaal in het water terecht. Zeven mensen werden uit de Donau gered, voor zeven andere opvarenden kwam alle hulp te laat. Op dit moment zijn nog 21 mensen niet teruggevonden.

Er is een reddingsoperatie aan de gang om de vermiste personen terug te vinden. Maar met de uren die verstrijken, wordt de kans om hen levend terug te vinden steeds kleiner. Het water van de Donau is momenteel zo'n 10 graden en er staat een sterke stroming door hevige regenval.

Zuid-Korea heeft intussen al hulp aangeboden voor de reddingsoperatie. Volgens de Hongaarse autoriteiten zal het mogelijk dagen duren eer het wrak van de boot geborgen kan worden. De politie kan niet bevestigen of er nog lichamen in het wrak zijn.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...
MTVA - Media Service Support and Asset Management Fund
MTVA - Media Service Support and Asset Management Fund
Laszlo Balogh
MTVA - Media Service Support and Asset Management Fund

Meest gelezen