Belga

Peter Van de Veire gaat show presenteren op Vier

MNM-presentator Peter Van de Veire gaat op de commerciële omroep Vier een nieuwe show presenteren. In een spectaculaire studioshow met als werktitel "The Battle" gaan Gert Verhulst en James Cooke spannende uitdagingen aan.  Van de Veire zal de show in goede banen leiden. 

"De slimste mens ter wereld" was hij op Vier al geworden en nu gaat Van de Veire dus ook (tijdelijk) aan de slag als presentator op dezelfde zender. Hij zal de uitdagingen die Verhulst en Cooke aangaan in het nieuwe programma in goede banen leiden en ervoor zorgen dat alles eerlijk verloopt. 

Van de Veire maakt dus een tijdelijk uitstapje naar Vier,  terwijl hij een exclusiviteitscontract heeft met VRT.  De VRT-top stemde in met de tijdelijke opdracht van Van de Veire bij VIER.  "Soms, bij hoge uitzondering, willen we daar niet moeilijk over doen", zegt Eén-netmanager Olivier Goris.  "De klus die Peter bij VIER gaat doen, doorkruist onze en zijn andere plannen niet. Als VRT proberen we genereus te zijn. Zo kan ook Bart Peeters jurylid bij The Voice van Vlaanderen bij VTM zijn. Omdat de puzzelstukken toen ook pasten. Maar daarom wordt dit niet de standaard voor ons."

Naast zijn jarenlange radiowerk heeft Van de Veire al enorm veel ervaring met televisie.  Hij begon op Ketnet met de voorloper van Karrewiet en presenteerde daarna tal van grote (live)shows op één zoals de MIA’s, Peter Live, Vrienden Van de Veire, Sing That Song, Eurosong, Pop up Live, MV Van Het Jaar en Steracteur Sterartiest. 

Wanneer de nieuwe show zal worden uitgezonden is nog niet gekend, maar de opnames starten in augustus. Het programma is een coproductie met het Nederlandse RTL. 

Meest gelezen