Videospeler inladen...

Regeringsvorming in Israël is mislukt, parlement is ontbonden en er komen nieuwe verkiezingen

De inwoners van Israël zullen voor de tweede keer dit jaar naar de stembus moeten om een nieuw parlement te verkiezen. De aftredende premier Benjamin Netanyahu is er niet in geslaagd na zijn verkiezingsoverwinning in april om een nieuwe meerderheid te vormen. 

Het Israëlische parlement heeft drie opeenvolgende keren voor de ontbinding van de Knesset gestemd. De aftredende premier Benjamin Netanyahu van de partij Likud heeft de deadline niet gehaald om voor middernacht (Israëlische tijd) een nieuwe meerderheid te vormen na de verkiezingen van 9 april.

In plaats van de formatie-opdracht aan een andere partij over te laten, heeft Likud beslist om het parlement te laten ontbinden. Bij de derde stemming over de ontbinding was er een meerderheid van 75 stemmen tegen 45 om nieuwe verkiezingen te houden.

De nieuwe parlementsverkiezingen in Israël zullen wellicht in september plaatsvinden.

 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen