Striptekenaar Hergé krijgt borstbeeld in Etterbeek

Hergé, de geestelijke vader van Kuifje, werd in 1907 geboren in Etterbeek. Meer dan 100 jaar later krijgt hij er een borstbeeld. De gemeente wil op die manier hulde brengen aan "haar" kunstenaar.

Op enkele tientallen meters van zijn geboortehuis, op het de Theuxplein in Etterbeek, is vandaag het borstbeeld van Hergé onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door de Belgische beeldhouwer Nat Neujean. "Hergé is een wereldvedette die bij ons geboren is. De familie van Hergé is hier ook aanwezig bij de onthulling en ze hebben zelf voor een werk van Nat Neujean gekozen. Ook zij zijn tevreden met het resultaat", vertelt de burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf (MR).

Hergéwijk 

De straten rond het de Theuxplein richt de gemeente als een echte Hergéwijk in. Een aantal straten waar de bedenker van Kuifje tijdens z'n kindertijd vaak kwam, zullen symbolisch de naam krijgen van één van de personages uit de avonturen van Kuifje zoals kapitein Haddock en Bianca Castafiore.

Meest gelezen