71-jarige man op Belgische "Most-Wanted"-lijst gevat in Spanje

In Spanje is de 71-jarige Lei Beaumont opgepakt door een gespecialiseerd team van de federale politie. De man uit Maasmechelen stond in ons land op de lijst van meest gezochte veroordeelden. Hij werd bij verstek tot levenslange opsluiting veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. 

Het FAST-team van de federale politie heeft in de Spaanse badplaats Calpe, een van de meest gezochte veroordeelden in ons land opgepakt. Na enkele tips kon de politie "Lei Beaumont" deze middag vatten. De 71-jarige man werd op 6 mei door het Tongerse hof van assisen bij verstek veroordeeld tot levenslang voor de moord op zijn ex-vrouw  eind 2009. 

De man heeft zijn betrokkenheid bij de dood van zijn ex altijd ontkend. Hij zat twee keer een tijd in hechtenis, maar werd telkens vrijgelaten. Op het assisenproces hoorde de jury hoe de twee dochters nog steeds bang waren om de moordenaar van hun moeder ergens tegen het lijf te lopen.

Kans dat assisenproces moet worden overgedaan

Na zijn veroordeling in Tongeren werd Beaumont op 14 mei op de Belgium's Most Wanted-lijst van de federale politie geplaatst. De arrestatie van de man is volgens de communicatiedienst van de federale politie het resultaat van onafgebroken opsporingen door de FAST-teams van België, Nederland en Spanje. De overlevering van Beaumont aan het Belgische gerecht zal allicht binnen enkele weken plaatsvinden.

Aangezien de man op zijn assisenproces bij verstek veroordeeld werd,  kan hij nu verzet aantekenen tegen zijn veroordeling. Dat zou betekenen dat het proces volledig moet worden overgedaan. 

Meest gelezen