BELGA/LUYTEN

Nog even wisselvallig, maar dit weekend wordt het zonnig en zomers warm tot 26 graden

De komende dagen blijft het nog even wisselvallig en wat frisser, maar dit weekend wordt het zonnig en zomers warm met temperaturen tot 26 graden. 

Vandaag is het hier en daar nog wat bewolkt met kans op enkele buien, vooral in het westen en het zuiden van het land. De temperaturen liggen tussen 14 en 19 graden. Vannacht wordt het betrokken met lichte regen of motregen. 

Morgen is het grijs met geregeld lichte regen of motregen. In de loop van de namiddag wordt het vanaf het westen droger met opklaringen. De maxima liggen tussen 14 graden in Hoog-België en 20 graden in het westen van het land. 

Vrijdag blijft het droog met wel veel bewolking. In de loop van de dag worden de opklaringen breder. Het kwik stijgt tot rond 21 graden in het centrum. 

Maar vooral zaterdag wordt een warme zomerdag, met soms wel vrij veel hoge wolkenvelden. Het kwik stijgt in het centrum tot 25 graden of zelfs ietsje meer.

Zondag neemt de bewolking toe. Er ontstaan een aantal buien, die kunnen gepaard gaan met onweer. Het wordt opnieuw warm met op sommige plaatsen temperaturen tot 25 graden of ietsje meer.

Meest gelezen