foto Herald Review

Amerikaanse zanger en componist Leon Redbone (69) overleden

De Amerikaanse zanger en componist Leon Redbone is overleden. Hij werd 69 jaar. Leon Redbone, niet te verwarren met de activistische indianenrockband Redbone, heette Dickran Gobalian. Midden jaren 70 brak hij door als vaudeville-artiest, met knipogen naar de tijd van de vroege jazz en ragtime. Met zijn witte hoed, sik en zonnebril verzorgde hij ook zijn imago goed. Hij maakte muziek tot 5 jaar geleden, toen hij gezondheidsproblemen kreeg.  

Niemand minder dan Bob Dylan was een fan van Leon Redbone. Hij won geleidelijk meer publiek door de tegelijke komische en mysterieuze aspecten van zijn acts en muziek. Hij trad verscheidene keren op in Sesamstraat.  Voor ons doet zijn muziek wat denken aan de swingjazz van "onze" Django Reinhardt. Leon Redbone tourde ook in Europa, in 1991 nog in de Ancienne Belgique in Brussel, waar hij midden het publiek plaatsnam om zijn liedjes te brengen. In 1979 was hij op Mallemunt.  

Videospeler inladen...
foto Mig Music

Meest gelezen