Asbest bijna opgeruimd vlakbij Maldegemse school, kinderen keren volgende week terug

De reinigingswerken aan de werf bij de sporthal in Kleit bij Maldegem waar twee weken geleden asbest is vrijgekomen, verlopen volgens plan. De paar honderd kinderen van de basisschool en kinderopvang in de buurt kunnen volgende week al terugkeren.

Het gespecialiseerd bedrijf begon half mei aan de reinigingswerken in en rond de sporthal. In de lokalen van school De kleiheuvel en kinderopvang Ukkie-Pukkie was geen asbest gevonden, maar de 300 kinderen verhuisden uit voorzorg toch tijdelijk naar een andere school en opvang.

Op schema

De reinigingswerken zouden een paar weken duren, en het lijkt erop dat dat alles volgens plan verloopt. "Het schiet in die zin goed op dat de kinderen volgende week donderdag terug kunnen naar hun vertrouwde school en opvang", zegt burgemeester Burgemeester Bart Van Hulle aan Radio 2 Oost-Vlaanderen.

"Het loopt dus volgens plan, we zijn blij dat er geen vertragingen zijn", zegt de burgervader voorts. "Aan de sporthal moet aan het dak nog gewerkt worden, en dan kunnen ze daar nog het asbest verwijderen. We verwachten dat we de sporthal midden juni weer kunnen openstellen."

Meest gelezen