89-jarige man uit Brecht zwaar aangevallen bij inbraak

Het Antwerpse parket heeft een onderzoek geopend naar een brutale overval in Sint-Job-in’t-Goor, in Brecht. Een man van 89 raakte zwaar gewond toen hij woensdag door twee vermomde verdachten aangevallen werd in z'n huis. De dieven vluchtten uiteindelijk weg met 150 euro, een rijbewijs en een oud gsm-toestel.

Het was woensdagochtend toen het slachtoffer in zijn voortuin aan het werken was. Rond 10 uur wilde de man zijn woning binnengaan, maar hij kreeg op dat moment een duw in de rug. "De 89-jarige man viel op de grond en kreeg meteen een stamp," zegt het Antwerpse parket. "Twee verdachten hadden zich vermomd met een doek of sjaal. Ze sleurden het slachtoffer naar de woonkamer. Eén van de verdachten sloeg de man in het gezicht, stampte op zijn romp en zette een vuurwapen tegen het hoofd van het slachtoffer, terwijl zijn kompaan het huis doorzocht."

De dieven konden uiteindelijk aan de haal gaan met 150 euro, een rijbewijs, een oud gsm-toestel. Het slachtoffer belde daarna zelf de hulpdiensten. Hij werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het parket van Antwerpen is nu een onderzoek gestart. "Het parket tilt zwaar aan deze feiten, waarbij een oude weerloze man op klaarlichte dag het doelwit is van zwaar geweld".

Meest gelezen