Videospeler inladen...

In 5 badplaatsen staan redders dit weekend al paraat

Met het mooie, warme weer duiken er al mensen in zee. En dat kan op een veilige manier in Koksijde, Oostende, De Haan, Blankenberge en Knokke-Heist. Daar staan de redders nu al paraat.

Het wordt zomers warm dit weekend en dat betekent meestal een drukte van jewelste aan de kust. Wie graag in de zee zwemt, kan dat op een veilige manier in Koksijde, Oostende, De Haan, Blankenberge en Knokke-Heist. De temperatuur van het zeewater is wel nog maar 15 graden. "Nu is het nog een beetje koud", zegt een dappere zwemster. "Maar eenmaal in het water is het vrij goed te doen."

Geen redders in ...

In De Panne, Nieuwpoort, Middelkerke, Bredene en Zeebrugge zijn er nog geen redders. Daar zijn ze er pas over 2 weken. En door het voorspelde, zomerse weer legt de NMBS, zowel zaterdag als zondag, acht extra treinen in naar de kust. De uren vind je online op nmbs.be.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen