Copyright 2019 The Associated Press. All Rights Reserved.

Elf nieuwe aanklachten tegen zanger R. Kelly in zaak seksueel misbruik

Tegen de Amerikaanse R&B-zanger R. Kelly zijn elf nieuwe aanklachten geformuleerd van seksueel misbruik. Dat schrijven Amerikaanse media. De aanklachten hebben te maken met seksueel misbruik van een minderjarige tussen de 13 en 16 jaar oud. Als ze bewezen worden, kunnen ze de straf die Kelly riskeert doen oplopen. 

Eerder dit jaar werd R. Kelly aangeklaagd door vier vrouwen. Hij wordt ervan verdacht hen te hebben misbruikt. Drie van hen waren minderjarig. De zanger ontkent alle beschuldigingen. Hij is vrij op borgtocht. Voor de tien aanklachten die verband houden met deze zaak riskeert hij drie tot zeven jaar cel.

Nu zijn er elf nieuwe aanklachten geformuleerd.  Vier van deze aanklachten kunnen hem een celstraf opleveren tot 30 jaar. Volgens de advocaat van Kelly gaat het niet om een nieuw slachtoffer. Hij zegt dat het om dezelfde voorvallen gaat waarvoor de zanger al in februari werd aangeklaagd. "Het gaat om hetzelfde verwijt, alleen anders beschuldigd, hetzelfde vermeende slachtoffer, hetzelfde tijdsbestek, dezelfde feiten. We verwachten hetzelfde resultaat", zegt Steve Greenberg. 

Volgende week donderdag moet R. Kelly voor de rechter verschijnen in verband met de nieuwe aanklachten. 

Meest gelezen